1

1

27 Kasım 2014 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFİN



















MALZEMELER
Hamuru için
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 şişe maden suyu
3 su bardağı un
Toplar için
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket labne peyniri
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
İlk olarak hindistan cevizli topları yapıyoruz.Toplar için gerekli malzemeleri bir kapta birleştirip iyice karıştırıyoruz.Eğer çok yumuşak olursa biraz daha hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top top yuvarlıyoruz.Yaklaşık 23-24 adet çıkıyor.
Keki için ilk olarak yumurta ve şekeri bir çırpma kabına koyarak iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Son olarak un,kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta harmanlayıp içerisine döküp karıştırıyoruz.Hazırladığımız hamurdan muffin kalıplarına 1 yemek kaşığı döküyoruz.Daha sonra üzerine hazırladığımız toplardan bir tane koyuyoruz ve üzerine tekrar hamurdan 1-1,5 yemek kaşığı döküyoruz(kalıba göre).Daha sonra bütün kalıpları bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Pişen muffinleri fırından alıp soğumasını bekliyoruz.Üzeri için dilerseniz çikolata sosu dilerseniz kremşanti hazırlayıp süsleyebilirsiniz.
                                                               AFİYET OLSUN!!!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...