1

1

1 Kasım 2014 Cumartesi

YAĞLAMA


MALZEMELER
Hamuru için
Un 
Su 
Tuz
İçi için
300 gr. kıyma
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Maydanoz
1-2 yemek salça
Pul biber
Kara biber
Tuz
Sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Un,su ve tuzu karıştırıp çok katı olmayan yumuşak bir hamur yoğurun.(Ben maya kullanmadım dilerseniz içerisine mayada ekleyebilirsiniz.)Yoğurduğunuz hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alın ve ince bir şekilde açın.(Bezeler küçük olsun açacağımız hamur yemek tabağı büyüklüğünde olacak.)Açtığımız yufkaları tavada pişirelim.
Bir tavaya biber,domates ve soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ve suyu da ekleyerek bir miktar sıvı yağda soteleyelim.Son olarak içerisine salça ve baharatları ekleyelim.İyice karıştırarak bir süre daha pişirelim ve ocaktan alalım. Pişirmiş olduğumuz yufkalardan birini bir tabağa alın.Üzerine kıymalı harçtan bir miktar dökün.Sonra üzerine bir yufka daha koyun.Üzerine kıymalı harçtan dökün.Yufkalar bitinceye kadar bu işleme devam edin.Sonra da dilimleyerek yanında yoğurtla servis edin.
AFİYET OLSUN!!!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...