1

1

1 Kasım 2014 Cumartesi

KİVİLİ YAŞ PASTA


MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker

İç Malzemesi için
Kivi
Muz
Damla çikolata







Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kivi
1 paket kivili jöle
YAPILIŞI
Krema malzemelerini bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yuvarlak bir kek ya da pasta kalıbının altına yağlı kağıt serelim.(Ben bu pasta için altı bölmeli olan tart kalıbı kullandım.Böylece meyveleri ortasına rahatça yerleştirip jölesini döktüm.)Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine kivi ve muzu  dilimleyerek yerleştirelim.Damla çikolatayı da serpelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayarak pastayı kaplayalım.Üzerine kivileri yuvarlak dilimleyerek yerleştirin.Son olarak üzerine kivili jöle hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün.(Jöle paketinin 1/3 ünü hazırlarsanız yeterli olur.)Etrafındaki çikolata kafesini de dilediğiniz gibi şekil vererek hazırlayın ve etrafına sararak buzdolabına kaldırın.(Bu sırada 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.(Kaynar su banyosu denilebilir.)Yağlı kağıttan pastamızın uzunluğunu ve enini ölçüp etrafını tam olarak çevirebilecek şekilde uzun bir parça kesiyoruz.Bu yağlı kağıt üzerine dilerseniz istediğiniz şekli kalemle önceden çizin daha sonra çikolatayla üzerinden gidin ya da o an içinizden ne geliyorsa onu yapın.Bir pasta kalemi veya enjektörle eriyen çikolatadan çekelim.Yağlı kağıt üzerine şekilleri çizelim.Pastayı dolaptan çıkarıp yağlı kağıdı pastanın etrafına dikkatlice yapıştırarak serelim .(Sererken bastırmadan yapalım))
Buz dolabında beklemiş pastamızı istediğiniz şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
 AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...