- MALZEMELER
- İnce bulgur
- Marul
- 1 bağ maydanoz
- 4 baş yeşil soğan
- 4 adet domates
- 3 adet salatalık
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Limon
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Salça
YAPILIŞI
İlk olarak bulguru yumuşaması için kaynamış suyla ıslatıyoruz. Bulguru bir kenara koyup içi için gerekli olan malzemeleri hazırlayalım.Bir kaba marulları ince ince doğrayın.Maydanoz,soğan,domates ve salatalığı da ince ince, küçük küçük doğrayalım. Yumuşamış bulgurun içerisine salçayı ve yağı dökelim.Bulgurla birlikte iyice yoğuralım.İçerisine baharatlarını ekleyin ve karıştıralım.Doğradığımız diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım.Son olarak limonunu ve tuzunu da ekleyelim ve karıştıralım.Yanında turşuyla birlikte servis edelim.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder