1

1

10 Kasım 2014 Pazartesi

İRMİKLİ TATLI


MALZEMELER
3 Su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
Muz
YAPILIŞI
Süt ve diğer malzemeleri bir tencereye koyup koyu kıvam alıncaya kadar ocakta kaynatıyoruz.Koyu kıvam aldıktan sonra biraz soğumasını bekliyoruz.Bu sırada da ara sıra karıştırıyoruz.Biraz soğuduktan sonra küçük kalıpların yarısına kadar muhallebiden koyuyoruz (kalıbı .Ortasına kalın bir dilim muz yerleştiriyoruz.Daha sonra üstünü muhallebi ile kapatıyoruz.Muhallebi bitinceye kadar bu şekilde kalıplara dolduruyoruz.Soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıyoruz. Servis tabağına üzerine meyve sosu ya da çikolata sosuyla birlikte servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...