1

1

20 Kasım 2014 Perşembe

PEKMEZLİ ELMALI KURABİYE


MALZEMELER
250 Gr. margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için
6 elma
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr dövülmüş ceviz
Şerbeti için
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
Üstü için 
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.İçerisine şekeri ekleyerek ocağa alıyoruz ve pişiriyoruz.Pişen elmaları ocaktan alıyoruz.Biraz soğuduktan sonra içerisine ceviz ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz.Böylece içini hazırlamış olduk.
Hamur için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzun içerisinde açıyoruz.İçerisine hazırladığımız içten koyarak kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.Yaptığımız elmalı kurabiyeyi yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Bütün hamuru bu şekilde yaparak 170 derecelik fırında pişiriyoruz.Kurabiyeler pişerken şerbeti için gerekli olan pekmez ve suyu derin bir kapta birleştirin.Başka bir kaba da hindistan cevizini koyun.Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken şerbetin içine atıp hemen çıkarın ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.Bütün pişen kurabiyeleri bu şekilde sıcakken pekmezli karışıma atıp çıkarın.Şerbetin kurabiyelerin her tarafına temas etmesine dikkat edin.
AFİYET OLSUN!!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...