5-6 adet dolma biber
2-3 adet domates
2 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
tuz
karabiber
pul biber
kimyon
sıvı yağ ya da tereyağı
YAPILIŞI
Soğan ince ince doğranır. Salça, tuz ve baharatlarla kıymaya karıştırılır. Bulgur ilave edilerek yoğrulur. Sebzeler yıkanır, içleri oyulup çekirdekleri çıkarılır ve hazırlanan harcı içlerine doldurulur. Tencereye dizilir. Tavada sıvı yağ ve ya tereyağı yarım kaşık salça ilave edilir. Üzerine 1 su bardağı su dökülerek sos kaynatılır ve kaynayan sos tenceredeki dolmaların üzerine eklenir. İhtiyaca göre su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder