1

1

6 Ağustos 2014 Çarşamba

KARS FIRIN KETESİ

MALZEMELER
Yarım kilo un
Tuz
Su
Maya
İçi için
Un
Biraz sıvı yağ
Tuz
Diğer malzemeler
1,5 su bardağı sıvı yağ+margarin
Üzerine
Yumurta sarısı








YAPILIŞI
Yağları bir tavaya koyup eritiyoruz.
İçi için bir miktar yağ koyuyoruz.Yağ kızdıktan sonra içerisine unu katıp kavuruyoruz.Son olarak içerisine tuzu da ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.















Hamur malzemeleriyle ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur yoğuruyoruz.Mayalanmasını beklemeden portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Her bir bezeyi ince bir yufka olacak şekilde açıyoruz.İçerisine erittiğimiz yağdan kaşıkla bir miktar döküyoruz.


Daha sonra yufkayı büyüklüğüne göre 3 ya da 5 parçaya enlemesine kesiyoruz.

Kestiğimiz her bir parçayı ortadaki parça üzerine tek tek yerleştiriyoruz.



Uç kısmına kavurduğumuz undan bir miktar koyuyoruz ve kapatıyoruz.



İki ucundan bastırarak uç kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.



Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra elimizle hamurları biraz yayıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

 





AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...