1

1

5 Ağustos 2014 Salı

ŞEFTALİLİ-MUZLU YAŞ PASTA

MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti







İçi için
Muz
Damla çikolata
Üzeri için 
1-2 adet şeftali
Kivili -elmalı jöle
1 paket kem şanti
YAPILIŞI
İlk olarak her zamanki gibi kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Bunun için krema malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim.Yuvarlak bir kalıbı yağlayalım ya da altına yağlı kağıt serelim.Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enine 2 ye bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayıyoruz.Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirip daha sonra damla çikolata serpelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim. paket pasta kreması ya da krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayıp pastanın dışını kaplıyoruz.Kenarları için çilekli krem şantinin 1 poşeti yeterli olur.Onun için sütü hemen hemen yarım su bardağı koymak gerekiyor.Çilekli kremşantiyi hazırladıktan sonra kenarlarını süslüyoruz.Üzerine şeftalilerin kabuklarını soyup ince ince dilimleyelim.Pastanın üzerine yerleştirelim.Son olarak 2,5 su bardağı suyu kaynatıp karıştırma kabına dökelim.İçerisine jöleyi koyup eriyinceye kadar iyice karıştıralım.Oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra pastanın üzerine yavaş yavaş dökelim.Buz dolabında soğumasını bekleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN!!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...