1

1

26 Ağustos 2014 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE(KOKOSTAR)


Kızımın çok severek yediği ve istediği bir kurabiye.Ayrıca hem görüntü hem de tat olarak gerçekten güzel bir tarif.Bence mutlaka denemelisiniz.Bu miktarlarla 1 tepsi oluyor.Daha fazla yapmak isterseniz miktarları iki katına çıkarabilirsiniz.Şimdiden afiyet bal şeker olsun.

                                                                                                         MALZEMELER

2 yumurta( birinin akını ayırın)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
100 gr. margarin(tereyağı)
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için
1+1/4 su bardağı hindistan cevizi
(yada 1 su bardağı+1 fincan)

1+1/4 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı






YAPILIŞI
Yumurtalardan birinin akını içi için ayırın.Kalan diğer malzemeleri bir karıştırma kabında karıştırarak alabildiği kadar unla birlikte iyice yoğurun.hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak.İçi için yumurta akına hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek karıştırın.Katı bir karışım olacak.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde biraz açın.İçerisine hindistan cevizli içten bir miktar koyun ve kapatın.Daha sonra yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.Üzerine ister çikolata eritip servis edin isterseniz pudra şekeri serperek servis edin.
                                            AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...