1

1

4 Ağustos 2014 Pazartesi

HİNGAL(ARDAHAN -KARS MANTISI)

MALZEMELER
Bir miktar un
Tuz
Su
İçi için
1 kilo Kıyma
2 orta boy soğan
Karabiber
Tuz








YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle çok sert ve çok ta yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.Hamuru bezelere ayırın.Her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde açarak büyük karelere bölüyoruz.

Böldüğümüz karelerin içerisine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz ve büzerek kapatıyoruz.Eğer büzme işlemini yapamazsanız normal mantı gibi de kapatabilirsiniz.




Bütün hamur bittikten sonra büyük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra içerisine bir miktar tuz ekliyoruz.Arkasından mantıları suyun içerisine atarak pişiriyoruz.
Pişen mantıları büyük bir kaba süzerek çıkarıyoruz.Üzerine kızdırılmış yağ döküyoruz.Servis tabaklarına alarak servis ediyoruz.


İsterseniz bu şekilde isterseniz salçalı sos ve yanında yoğurtla da servis edebilirsiniz.






 AFİYET OLSUN!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...