1

1

14 Ağustos 2014 Perşembe

MUZLU - MEYVE SOSLU YAŞ PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti







Üzeri için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
Meyveli sos
Muz
YAPILIŞI

Krema malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra içerisine 1 poşet toz kremşantiyi dökerek iyice karıştıralım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim.Yuvarlak bir kalıbı yağlayalım ya da altına yağlı kağıt serelim.Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enine 2 ye bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirip daha sonra damla çikolata serpelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için gereken kremayı hazırlamak için 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı un ve nişastayı ekleyelim..Son olarak şekeri de koyduktan sonra koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim.İçerisine 1 poşet toz kremşanti ekleyelim.Hazırladığımız kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına yayıyoruz.Kenar süslemelerini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ortasına dilimlediğimiz muzları dizelim.Üzerine meyve sosunu üzerinde tarif edildiği gibi hazırlayarak hafif soğuttuktan sonra muz dilimlerinin üzerine gezdirelim.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.Afiyet olsun!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...