1

1

21 Ağustos 2014 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ SARMA

MALZEMELER
1 ,5 Paket bisküvi
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağına yakın süt
1/2 su bardağı toz şeker(pudra şekeri de olur.)
1 poşet krem şanti






YAPILIŞI
İlk olarak bisküvileri blenderdan iyice geçirelim.Sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yapıyoruz.İçi için gerekli malzemeler de ayrı bir kapta karıştırarak hazırlıyoruz.
Streç filmi düz bir zemine seriyoruz.Üzerine yaptığımız hamuru koyup elimizle biraz genişlettikten sonra üzerine de bir streç film serip merdane yardımıyla çokta ince olmayacak şekilde açıyoruz.Daha sonra içerisine hazırladığımız içi yayıyoruz.Hamuru bir tarafından başlayarak rulo haline getiriyoruz.Hamurun son kısımlarına içi fazla yaymayın.Çünkü rulo yaparken zaten uca doğru iç yayılıyor.Rulo haline getirdikten sonra buzdolabında bekletiyoruz.Servis etmeden önce dilimliyoruz ve servis ediyoruz.





AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...