1

1

4 Ağustos 2014 Pazartesi

GÜL BAKLAVA


MALZEMELER
  • 2  yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,4 damla limon suyu
  • Aldığı kadar un




Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
İçi için

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ+margarin
Açmak için
  • Buğday nişastası
YAPILIŞI
Şerbet için gerekli olan malzemeleri bir tencereye koyup 5 dakika kaynatıp soğutalım.

Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru biraz dinlendirin.Hamuru cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim.Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.2 taneyi üst üste koyup ince bir yufka açalım.Yufkanın tam ortasından tutup çarkıfelek gibi saat yönünde döndürelim.Ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup kenarlarını üstüne kapatalım.Tepsiye ters çevirip yan yana dizelim.Tavada sıvı yağ ve katı yağı kızdıralım.Bu kızgın yağdan her bir gülün üzerine 1 yemek kaşığı dökelim.Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesini bekleyelim.Üzerine soğuk şerbeti dökelim.Şerbetini çekince servis yapalım.
AFİYET OLSUN!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...