- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,4 damla limon suyu
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı sıvı yağ+margarin
Açmak için
- Buğday nişastası
YAPILIŞI
Şerbet için gerekli olan malzemeleri bir tencereye koyup 5 dakika kaynatıp soğutalım.
Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede
karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edin. Hamuru biraz dinlendirin.Hamuru cevizden biraz daha küçük
bezelere bölelim.Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.2
taneyi üst üste koyup ince bir yufka açalım.Yufkanın tam
ortasından tutup çarkıfelek gibi saat yönünde döndürelim.Ortasına 1 kaşık
dövülmüş ceviz koyup kenarlarını üstüne kapatalım.Tepsiye ters çevirip
yan yana dizelim.Tavada sıvı yağ ve katı yağı kızdıralım.Bu kızgın yağdan her bir gülün üzerine 1 yemek kaşığı dökelim.Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ilk
sıcaklığının gitmesini bekleyelim.Üzerine soğuk şerbeti dökelim.Şerbetini çekince servis
yapalım.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder