1

1

4 Ağustos 2014 Pazartesi

LOKUMLU KURABİYE

MALZEMELER
1 Yumurta
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
 İçi için
Taze kuş lokumu






YAPILIŞI
İlk olarak margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır.sonra içerisine diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Yoğurulan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar koparılır ve el ile hafif açılarak içerisine lokumdan bir tane konularak kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...