Aysel abla nın alerjisinden dolayı yiyebildiği ender şeylerden biri de kek.O da kendinin de yiyebileceği bu güzel ve nefis keki yaparak hepimize sürpriz yaptı.Laf aramızda güzel de yapar. Ellerine sağlık....
4 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç
Tarçın
Yaban mersini
Ceviz
Kuru üzüm
YAPILIŞI
İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.Havucu rendeleyin.Yumurtaların içerisine sıvı yağ,ve sütü ekleyin.Kabartma tozunu unun içerisine koyup eleyerek karışıma ekleyin.Sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek bir kez daha karıştırın ve kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder