1 Su bardağı pişmiş nohut
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
Tüm tavuk
Tuz
Bir miktar sıvı yağ
YAPILIŞI
İlk olarak tavuk iyice haşlanır.Haşlanan tavuk suyu süzülerek bir kaba alınır.Tavuk didiklenir.
Pirinci biraz suyla ıslatarak bekletelim.Eğer bekleyecek zamanınız yoksa koyacağımız tavuk suyunu biraz daha fazla koyun.Bir pilav tenceresine bir miktar sıvı yağ konulur.Islanan pirinci süzülerek içerisine eklenir üzerine tuz serpilerek bir süre yağda kavurulur.Tane tane olduktan sonra İçerisine tavuk suyu eklenir.Pişmeye yakın içerisine nohut ve didiklenmiş tavuk etleri koyulur.Sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder