1

1

22 Mayıs 2014 Perşembe

AÇMA POĞAÇA(PİZZA)

MALZEMELER
1 su bardağı yağ
3 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
7-8 su bardağı un
Arası için
Tereyağı
Üzeri için
Zeytin,Peynir
YAPILIŞI
Ilık sütün içerisinde şeker ve mayayı iyice eritin.Daha sonra içerisine yumurtaları,tuzu ve yağıda ekleyip karıştırın.Ardından unu ilave edin kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurun.Mayalanması için 1-2 saat bekletin.Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın üzerine eritilmiş tereyağını sürün ve rulo şeklinde sarıp sarmal bir şekilde dolayın.Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra tepside elinizle üzerine bastırarak biraz yayın.
Üzerini yumurta sarısını sürün.Daha sonra üzerine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri yerleştirin.Dilerseniz sucuk,biber,domates,sosis vb. malzemeler de koyabilirsiniz.Daha sonra önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...