1

1

23 Mayıs 2014 Cuma

FELLAH KÖFTESİ



malzemeler
hamuru için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1,5 çay bardağı sıcak su
nane, pul biber, kimyon
karabiber, reyhan, sumak
sos için:
1 adet kuru soğan(büyük boy)
3 yemek kaşığı salça
haşlamak için:
su
üzeri için:
bir kase sarmısaklı yoğurt

yapılışı:
İlk olarak bulguru bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve karıştırıp üzerini bir kapakla kapatın(kısır yapar gibi). Biraz bekledikten sonra içerisine baharatlarını ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Hamur kıvamına gelince fındık büyüklüğünde toplar yapıp ortasına işaret parmağınızla hafif bastırın.
Bütün hamuru böyle yaptıktan sonra bir tencereye su koyup içerisinede tuz atıp kaynatın.
Kaynayan suyun içine yuvarlanan hamurları atıp pişirin. Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla hamurları bir kenara çıkartın. Daha sonra derin veya geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Kuru soğanı küp küp doğradıktan sonra bu tavaya koyun ve pembeleşene kadar pişirin. Ardından salçayı koyup iyice kavurun.Kavrulan soğanlı salçanın içine önceden haşlanan hamurları katın ve iyice karıştırın(karıştırırken parçalanmamasına dikkat edin)Karıştırdıktan sonra servis tabağına alın üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin ve servis yapın. 
AFİYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...