1

1

23 Mayıs 2014 Cuma

KAR LOKUMU

MALZEMELER

5 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı (dilerseniz kullanmayabilirsiniz)

Yarım paket margarin
2 adet muz







YAPILIŞI
Un ve yağı unun rengi hafif değişecek şekilde biraz kavuralım.Daha sonra sütü hızlıca  karıştırarak ekleyelim.Kaynayıncaya kadar karıştıralım.Kaynadıktan sonra altı kısılır ve damla sakızı ilave edilir.Mikserle bir kaç dakika çırpın.Daha sonra ince uzun bardakların (su bardağı da olur) içerisini ıslatın ve muhallebileri bardaklara doldurun.İçerisine muzu yerleştirin.Muhallebiler biraz soğuyunca 1 gece buzdolabında bekletin.Buzdolabından çıkan bardakların üzerine biraz su dökün.(muhallebiler kolay çıksın diye). Suyunu döküp muhallebileri dikkatli bir şekilde çıkarıp birer porsiyonluk yuvarlaklar halinde dilimliyoruz.Dilimleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyun.Üzerine ceviz,antep fıstığı,pasta süsü,jelibon ya da çikolata dökerek servis edebilirsiniz.Ben acelem olduğu için streç filmle sarıp rulo yaptım.Bazılarını rulo şeklinde bazılarını da göz gibi yaptım.Bu şekilde de deneyebilirsiniz. En kısa zamanda yuvarlak şekillerin de resmini çekip göndereceğim.

                                AFİYET OLSUN!!!!     














                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...