Bir miktar patlıcan kurusu(250 gr)
Bir miktar dolma biber kurusu (250gr)
5 adet domates
4 adet biber
2 yemek kaşığı salça
3 adet soğan
3 su bardağı pirinç
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Pul biber
Nane
Zeytinyağı
YAPILIŞI
İlk olarak patlıcan ve biberleri kaynar suda yumuşayacak şekilde haşlayın.Daha sonra pirinci yıkayın.İçerisine domates,biber ve soğanı doğrayın.Baharatları ve salçayı da ekleyip iyice karıştırın.En son yağını da dökerek içini hazır hale getirin.Haşlanıp soğuyan patlıcan ve dolma biberlerin içerisine hazırladığımız içten koyun.Çok fazla doldurmayın.Çünkü pişince pirinç şişer.Doldurduğunuz dolmaları bir tencereye dizip bir miktar suyla birlikte ocakta pişirin.Biz çok kişi olduğumuz için koca tencereye dizip taş fırında pişirtiyoruz ve inanın nefis oluyor.Yanında yoğurtla birlikte mükemmel uyum sağlıyor.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder