1

1

28 Mayıs 2014 Çarşamba

EKLER PASTA

MALZEMELER
1 su bardağı su
125 gr margarin
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı un
6 yumurta
Tuz
kreması için
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker(tatlı sevenler biraz daha çok koyabilirler)
50 gr. margarin
Üzeri için
1 paket sıvı krema
200 gr. bitter çikolata

 YAPILIŞI
Bir tencereye 1 su bardağı su,margarin şeker ve tuzu koyup kaynatın.Daha sonra içerisine unu içerisine katın.Karıştırarak hamur tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar pişirin.Pişen hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın.Daha sonra soğuyan hamurun içerisine her yumurtadan sonra mikserle karıştırmak suretiyle yumurtaları teker teker kırın.Yumurtaları kırdıktan sonra hamurumuz krema kıvamına geliyor.Hamuru sıkma torbasına alın ve uzun çubuklar şeklinde sıkın.Hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.Soğuyan çubukları ortadan ikiye bıçakla kesin ve alt parçasına soğumuş kremadan koyun.Diğer parçayı da üzerine kapatın ve üzeri için hazırladığımız sosun içerisine batırın.
Kreması için
2,5 su bardağı süt,nişasta,un,şeker,yumurta ve margarini bir tencerede karıştırıp orta ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Üzeri için
Sıvı kremayı tencereye koyun kaynayıncaya kadar pişirin ve içerisine çikolataları atın.Karıştırarak erimesini sağlayın.Biraz soğuduktan sonra eklerleri içerisine batırın.Dilerseniz üzerine çikolata sosu yapabilirsiniz.Ya da direkt çikolataları benmari usulü eriterek içerisine biraz süt katarak ta pastaları içerisine batırıp üzerini antep fıstığıyla süsleyin soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN!!!
Soldaki ekler benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılmış ekler,sağdaki ise çikolata sosuna batırılmış ekler pasta.
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...