Yarım kilo çiğ köftelik bulgur
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı irmik
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Nane
İÇHARCI:
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 soğan
Kırmızıbiber
Karabiber
Ceviz
Maydonoz
Sosu:
3çorba kaşığı yoğurt
1diş sarımsak
2 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Bulgur.yumurta,un,irmik ve baharatlar karıştırılır.Üzerine 2 su bardağı ılık su konulur ve yoğrulmaya başlanır.
Yoğurdukça su ilave edilir bulgur yumuşayıncaya kadarda yoğrulmaya devam edilir.Ayrı bir tencerede kıyma ve soğanlar kavrulur.
Köfte hamuru olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak parmak yardımıyla oyulmaya başlanır.
Oyulan köfteye iç harcı konulur ve kapatılır.
Aynı işlem köfte hamuru bitene kadar tekrarlanır.Bir tencereye su konulur ve kaynamaya bırakılır.Kaynayan suyun içine köfteler bırakılır.20 dakika kaynatılır ve tencereden alınır,sarımsaklı yoğurt üzerine konulur salçalı sos ile servis yapılır.
İsteğe göre sıvı yağda kızartılabilir. Haydi hanımlar zorlu bir işlem daha.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder