1

1

15 Mayıs 2014 Perşembe

BAZLAMA

MALZEMELER
6 su bardağı un
1 paket kuru maya(yaş mayada kullanabilirsiniz)
4 su bardağı su
Tuz









YAPILIŞI


Maya bir bardakta ılık su ile eritilir.Hamur yoğurma kabına un,tuz,su ve maya eklenerek çok katı olmayacak çokta cıvık olmayacak şekilde bir hamur yoğurulur.İyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1-2 saat bekletilir.Mayalandıktan sonra aşağı yukarı portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.(bu bezeleri bazlamanızın ne kadar kalın olmasını istiyorsanız o kadar büyük yada küçük alın.)
Daha sonra bezeleri teker teker bir orta boy tava büyüklüğünde çok bastırmadan açılır..Elinizle bile şekil verebilirsiniz.
Daha sonra ocakta tavada yada sacınız varsa sac üzerinde kızarana kadar pişirin.Dilerseniz üzerlerini yağlayın.Yanında peynir,reçel gibi kahvaltılıklarla kahvaltınızı şenlendirin.Hatta kalan bazlamalarla yumurtalı ekmek bile yapabilirsiniz.Bir deneyin gerçekten harika oluyor.Yapınca onuda size yayınlarım inşallah.
                                                 AFİYET OLSUN!!!!!





 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...