5 su bardağı süt
2,5 çay bardağı şeker
2 çay baradağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kremşanti
1 bardak süt
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt,un,şeker,nişasta ve süt karıştırılır.Ateşe koymadan önce iyice çırpın un ve nişasta içinde topak topak olmasın. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Dikdörtgen veya kare bir tepsiye hazırladığınız muhallebiyi dökün ve iyice yayın. Buzdolabına koyarsanız daha çabuk soğur.Muhallebinin soğumuş olması gerekiyor çünkü kremşantiyi üzerine yayacağımız için sıcak olursa kremşanti erir. 2 poşet(1 paket)krem santiyi 1 bardak sütle çırpın. Sogumuş muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabına koyarak soğutun. Bıçakla boyuna ortadan ikiye kesin. Enine ise 3 yada 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Kesik parçalar spatula ile rulo şekline getirilip servis yapılır.Ben yaparken bazı şeritleri ters rulo yaptım.Böylece bazı lokumlarım kahverengi bazıları beyaz oldu.Tamamen size kalmış.Hangisini beğenirseniz öyle yapın.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder