MALZEMELER:
2 paket kedi dili bisküvi
1 kilo süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket sade kremşanti
(süslemek için çilek)
2 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
YAPILIŞI:
Süt,nişasta,un,şeker karıştırılarak pişirilip ateşten aldıktan sonra tereyağı ilave edilerek soğumaya bırakılır. Kremşanti 1 çay bardağı süt ile çırpılır. Soğuyan kıramaya kremşanti ve vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Kedili bisküvi süt ile ıslatılarak tepsiye dizilir.Kremanın yarısı üzerine boşaltılır sonra ikinci sıra dizilir.
Kalan krema ilave edilerek üzeri kapatılır.Çilekler dilimlenerek süsleme yapılır.Pastamız servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder