1

1

26 Mayıs 2014 Pazartesi

PANKEK

MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
Kızartmak için
Sıvı yağ
Üzeri için
Sarelle,Çilek reçeli;kayısı reçeli vb.



YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Arkasından diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Diğer taraftan yapışmayacak teflon ya da seramik bir tavaya biraz sıvı yağ döküp yayın.Üzerine servis kaşığıyla bir kaşık hamurdan döküp kendinin yayılmasını bekleyin.Daha sonra spatula yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirin.Pişen pankekleri tavadan alıp tabağa koyun.İsterseniz üst üste dizip üzerine reçel yada bal dökün.Veyahut tek tek üzerlerine sarelle sürüp servis yapabilirsiniz.İsterseniz meyvelerle de servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!!
 


NOT: Bu tarifi nefisyemektarifleri.com adresinden aldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...