1

1

5 Mayıs 2014 Pazartesi

KURUYEMİŞLİ KURABİYE


MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi için;
2 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 tutam kuş üzümü
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
Biraz ceviz
Fındık

Üzeri için;
1 kase dövülmüş ceviz
1 yumurta akı
Pekmez

Yapılışı:
Tereyağı,  yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ, kabartma tozu, 1 paket vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.İç kısmı için, 2 adet elma rendelenir(kabuklarını soyun). İncirler, kayısılar küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar  kuru yemişlerle birlikte ayrı bir tencereye alınır. Üzerine  1 su bardağı şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince 2 çay kaşığı tarçın (eğer tarçından hoşlanmıyorsanız koymayabilirsiniz)serpilir ve  ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Kurabiye hamurundan bezeler kopartılır. Kopartılan bezeler avuç  içinde açılarak iç yerleştirilir.Uçları bir araya toplanarak avuç içinde yuvarlatılır(çok fazla yuvarlamayın birleştirdiğiniz kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin). Önce yumurta akına sonra da fındığa bulanarak tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine birer yemek kaşığı pekmez gezdirilir.
                                                      AFİYET OLSUN!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...