Keki için
3 adet yumurta
3 fincan toz şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 kg süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
2 paket krem şanti
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri karıştırıp iyice çırpın.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri koyarak biraz daha çırpın ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kremasını hazırlamak için süt,nişasta ve şekeri karıştırıp ocakta katılaşıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra içerisine kremşantiyi (toz olarak) ekleyerek karıştırın.
Soğuyan kekin kenarlarından 1 cm kadar kalacak şekilde ortasını oyarak çıkarın.Daha sonra boşalttığınız kısma muzları uzun uzun keserek yerleştirin.Hazırladığımız kremayı da muzların üzerine yerleştirin.Kremaya şekil verirken bombeli olmasına dikkat edin.
Daha sonra pastadan çıkardığınız parçaları blenderda toz haline getirerek kremanın üzerine serpilir.İşte köstebek pastanız hazır.
Afiyet bal şeker olsun!!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder