1

1

10 Mayıs 2014 Cumartesi

BİSKÜVİLİ SÜTLÜ TATLI


MALZEMELER
6 su bardağı süt
9 yemek kaşığı şeker
6-7 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket petibör bisküvi

YAPILIŞI

Blender içerisinde bisküvileri un gibi oluncaya kadar geçirin.Un haline gelen bisküvileri dikdörtgen bir borcama yada tepsiye eşit şekilde yayın.Daha sonra 6 su bardağı süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını tencerede iyice karıştırın.Karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa koyun ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Piştikten sonra karıştırarak biraz soğumasını bekleyin.Daha sonra bu karışımı tepsinin içerisine yaydığımız bisküvilerin üzerine eşit şekilde dağıtın ve soğuması için buzdolabına koyun.Soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde dilimleyin.Dilimledikten sonra her bir dilimi ikiye katlayarak servis tabağına alın.
     
                                         AFİYET OLSUN!!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...