1

1

10 Mayıs 2014 Cumartesi

ETİMEK TATLISI

 
MALZEMELER
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı veye margarin
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağından 2 parmak az süt
Alt malzemesi:
Bir paket etimek
YAPILIŞI:
İlk olarak dik dörtgen bir tepsiye etimekleri tek sıra halinde dizin.Daha sonra şekeri tencereye koyup eriyip kahverengi olana kadar kavurun.Kahverengi olduktan sonra içerisine suyu katın(suyu katarken sıçraya biliyor dikkat edelim)içerisindeki şeker eriyene kadar kaynatın.
Sonra bu şerbeti dikdörtgen tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine dökün.Başka bir tencerede tereyağı ve vanilya hariç bütün krema malzemelerini karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Muhallebi kıvamına geldikten sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpın.Çırptıktan sonra bu kremayı sıcak sıcak şerbetli etimeklerin üzerine yayın.Soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürün ve istediğiniz gibi süsleyin 

                                                         AFİYET OLSUN......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...