4 yumurta
1 çaybardağı su
Tuz,su
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
Maydanoz
karabiber
YAPILIŞI:
Yumurta,tuzve su karıştırılarak hamur yapılır.8 bezeye ayrılır tek tek açılarak bir sofra üzerine serilir.
Büyük bir tencereye su konup kaynatılr.Yufkalar toplanarak alt ve üstte serilecek yufkalar alındıktan sonra
tepsi yağlanıp kesilmeyen yufkaların biri serilir.Diğer yufkalar toplanır ve dörte bölünür.kesilen yufkaların yarısı ayrılır diğer yarısı haşlamak için alınır.
Önce sıcak suya batırılıp sonra sağuk suya batırılıp süzgeç üzerine alınır ve tepsiye tek tek yerleştirilir.Arasına kavrulmuş kiyma konulduktan sonra aynı işlem tekrarlanılır.
Zorlu bir işlemden sonra servise hazırdırHerkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder