1

1

16 Mayıs 2014 Cuma

SU BÖREĞİ

MALZEMELER:
4 yumurta
1 çaybardağı su
Tuz,su
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
Maydanoz
karabiber


YAPILIŞI:
Yumurta,tuzve su karıştırılarak hamur yapılır.8 bezeye ayrılır tek tek açılarak bir sofra üzerine serilir.
 Büyük bir tencereye su konup kaynatılr.Yufkalar toplanarak alt ve üstte serilecek yufkalar alındıktan sonra
tepsi yağlanıp kesilmeyen yufkaların biri serilir.Diğer yufkalar toplanır ve dörte bölünür.kesilen yufkaların yarısı ayrılır diğer yarısı haşlamak için alınır.
Önce sıcak suya batırılıp sonra sağuk suya batırılıp süzgeç üzerine alınır ve tepsiye tek tek yerleştirilir.Arasına kavrulmuş kiyma konulduktan sonra aynı işlem tekrarlanılır.

Ayrılan son yufka üzerine serilir ve ocak üzerinde bişirilr.Piştikten sonra üzerine tepsi kapatılıp ters çevrilir ve diğer yüzüde pişirilip ateşten alındıktansonra dilimlenerek servis yapılır.
Zorlu bir işlemden sonra servise hazırdırHerkese afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...