1

1

11 Mayıs 2014 Pazar

KOL BÖREĞİ


MALZEMELER
hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta(sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
alabildiği kadar un
içi için:
peynir veya patates
yapılışı:
İlk olarak yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta beyazı, şeker tuz ve mayayı bir kaba koyun.Maya içinde eriyene kadar elinizle karıştırın.Daha sonra içerisine unu ilave edin.Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Bu bezeleri baklava hamuru gibi incecik açın. Açtıktan sonra içine istediğiniz iç malzemesinden birini koyarak rulo şeklinde sarın.Sarılan bu ruloyu şeritler halinde kesin ve önceden yağlanmış tepsiye dizin. 200 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
AFİYET OLSUN??????

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...