1

1

5 Mayıs 2014 Pazartesi

ELMA DOLMASI

MALZEMELER
  • 1 kg elma (Elmalar çok büyük olmasın)
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Ceviz
  • Tarçın







                                          YAPILIŞI

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. sonra elmaları bir tencereye dizip ortalarına toz şeker doldurun. Kalan şekeri dışına dökün.Çubuk tarçını da tencerenin içine koyup üzerine suyu dökün.Kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Yumuşayıp suyunu çeken elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakın.Ceviz içi tarçın ve tencerede kalan şerbetten birkaç kaşık alıp karıştırın.Bu cevizli karışımı elmaların ortasına doldurun.Kalan şerbeti de yemek kaşığıyla üzerlerine birer kaşık dökerek soğuk servis yapın.Üzerine isterseniz biraz daha tarçın dökebilirsiniz yada kremşanti hazırlayıp üzerine veya yanına koyarak ta servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...