1

1

20 Mayıs 2014 Salı

REÇELLİ KURABİYE

malzemeler
hamuru için:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için:
reçel(vişne veya çilek)
Hindistan cevizi



yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak  kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bu hamurlar dizilir


 ve önceden ısıtılmış fırında hafif pembeye yakın bir renk alana kadar pişirilir. Pişen bu kurabiyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Küçük bir tencereye reçel koyulup ısıtılır. Soğuyan kurabiyeler ısınan reçele batırılır sonra Hindistan cevizi ile her tarafı kaplanır. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.............



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...