malzemeler
hamuru için:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için:
reçel(vişne veya çilek)
Hindistan cevizi
yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bu hamurlar dizilir
ve önceden ısıtılmış fırında hafif pembeye yakın bir renk alana kadar pişirilir. Pişen bu kurabiyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Küçük bir tencereye reçel koyulup ısıtılır. Soğuyan kurabiyeler ısınan reçele batırılır sonra Hindistan cevizi ile her tarafı kaplanır. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
hamuru için:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için:
reçel(vişne veya çilek)
Hindistan cevizi
yapılışı:
ve önceden ısıtılmış fırında hafif pembeye yakın bir renk alana kadar pişirilir. Pişen bu kurabiyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Küçük bir tencereye reçel koyulup ısıtılır. Soğuyan kurabiyeler ısınan reçele batırılır sonra Hindistan cevizi ile her tarafı kaplanır. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder