1

1

6 Mayıs 2014 Salı

HAŞHAŞLI TATLI

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
                                                                                                                1 paket kabartma tozu
                                                                                   Dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz
Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kreması için
yarım kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem santi (1 su bardağı süt ile)
ya da
2 bardak süt
2 paket kremşanti
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp ocağa kaynaması için koyun.Şerbet kaynadıktan sonra ılıması için bir kenara koyulur.Kremayı hazırlamak için süt,şeker,nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Daha sonra kremayı soğumaya bırakın. Diğer taraftan 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır ve soğutulmuş muhallebiyle birlikte çırpılır.(yada zamanınız yoksa direk kremşanti hazırlayarak ta yapabilirsiniz.Bunu için 2 paket kremşanti 2 su bardağı süt ile karıştırılır ve dolaba konulur).
Kek için şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve kare veya dikdörtgen bir kalıba dökülür(yuvarlakta olur ama dikdörtgen en ideali oluyor.)170 derecelik fırında pişirilir.Piştikten sonra fırından çıkarılır ve ılıması beklenir.Ilınan kekin üzerine şerbeti dökülür.Daha sonra üzerine hazırladığımız krema kaplanır ve dolabta soğutulur.Soğuduktan sonra üzerine isterseniz dövülmüş ceviz,isterseniz çikolata veya çikolata sosu, isterseniz meyve jölelerinden hazırlayıp dökebilirsiniz.Ben meyve jölesi kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...