1

1

15 Mayıs 2014 Perşembe

SAC ARASI TATLISI

MALZEMELER:
2 yumurta
1 subardağı süt
 1 çaybardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı elma sirkesi
Yarım kilo kaymak
1 su bardağı sıvı yağ
Pudraşekeri





YAPILIŞI:
Yumurta,süt,sıvı yağ ve sirke karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılırve ince bir şekilde açılır.Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve kaymak eritilir.Açılan yufkanın içine kaymak sürülür ikinci yufka serilir ona da aynı işlem yapılıp rulo şeklinde yuvarlanıp parmak uzunluğunda kesilir. 180 dereceli fırında pişirilir.Fırından çıkarılınca üzerine pudra şekeri bir süzgeç yardımıyla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...