1

1

6 Mayıs 2014 Salı

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER


1 kilo patlıcan
300 gr. kıyma
3 orta boy soğan
1 buçuk kaşık salça 
2 domates
2 biber
Karabiber,tuz
Sıvıyağ







YAPILIŞI 


Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur.Yuvarlak yuvarlak doğranır.Kızgın yağda kızartılır.Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir.Bir tencere veya tavaya soğanlar ince ince doğranır ve kıyma eklenerek kavrulur.Sonra yarım kaşık salça,tuz karabiber ilave edilir. Hazırlanan  karışım tepside dizilen patlıcanların üzerine yayılır.Domatesler ve biberler halka halka doğranıp üzerine dizilir.Bir buçuk kaşık salça bir cay bardağı su ile sos yapılıp tepsinin üzerine gezdirilir ve fırına verilir.200 derecelik fırında suyunu çekinceye kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...