100gr.çiçek bamya(kuru bamya)
200gr.kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet limon(suyu sıkılmış)
1çorba kaşığı salça
1çorba kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
bir tutam tuz
YAPILIŞI:
(Bamya önce bir süzgeçte kuru kuru ovulur sonra sıcak suda haşlanır). Sıvıyağ ve tereyağ bir tencereye alınır.İnce kıyılmış soğanlar tencerede kavrulur sonra salça ilave edilir.Ayrı bir tencerede kuşbaşı etler haşlanır,soğanlı karışıma ilave edilir.Haşlanmış bamya ve limon suyunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakılır.1 saat kaynadıktan sonra kaselere konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder