1

1

15 Mayıs 2014 Perşembe

BAMYA ÇORBASI

MALZEMELER:
100gr.çiçek bamya(kuru bamya)
200gr.kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet limon(suyu sıkılmış)
1çorba kaşığı salça
1çorba kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
bir tutam tuz

                    



        YAPILIŞI:
(Bamya önce bir süzgeçte kuru kuru ovulur sonra sıcak suda haşlanır). Sıvıyağ ve tereyağ bir tencereye alınır.İnce kıyılmış soğanlar tencerede kavrulur sonra salça ilave edilir.Ayrı bir tencerede kuşbaşı etler haşlanır,soğanlı karışıma ilave edilir.Haşlanmış bamya ve limon suyunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakılır.1 saat kaynadıktan sonra kaselere konularak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...