1

1

10 Mayıs 2014 Cumartesi

MUZLU LOKUM

                                                                                      MALZEMELER

1 kilo süt
9 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
3-4 adet muz
Hindistan cevizi




YAPILIŞI
Süt,şeker ve un bir tencerede karıştırılır.Ocakta muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Daha sonra karıştırılarak biraz soğuması beklenir.(2-3 dakika kadar).Daha sonra içerisine vanilya ve tereyağı eklenerek mikserle iyice çırpılır.Daha sonra kare yada dikdörtgen bir borcama eşit şekilde dökülür.Buz dolabında 1 gün bekletilirse daha iyi olur.Eğer zamanınız yoksa bir kaç saat beklettikten sonra büyük dilimler şeklinde kesilir(4x5 cm ebatlarında).Daha sonra dilimler teker teker alınır ve içlerine sığacak şekilde muz konur ve kapatılır.Kapattıktan sonra hindistan ceviziyle kaplanır.Dilerseniz üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...