1

1

5 Mayıs 2014 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Muhallebili Kadayıf Malzemeleri:

  • 350 g kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ(margarin)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema(200ml)(yoksa kullanmayabilirsiniz)

YAPILIŞI

  • Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Bir tencere ya da tavada tereyağını eritin.İçineşekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın ve biraz daha karıştırarak soğutun.
  • Muhallebi için; Süt,yumurta sarısı,şeker,un ve nişastayı bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  • kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını bir kaba yayarak dökün ve Üzerine hazırladığınız kremayı dökün.En üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.Soğuk servis edin.Dilerseniz üzerine dondurmayla da servis edebilirsiniz.
                                                        AFİYET OLSUN!!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...