MALZEMELER:
2 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
Tuz
Un
İÇ HARCI:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
YAPILIŞI:
Süt ile yaş maya ıslatılır.Tuz ve un karıştırılarak hamur yapılır.6 bezeye ayrılır ve tek tek açılır.iç harcı için tahin ,yoğurt, sıvı yağ çırpılarak karıştırılır.Yufkalara tek tek sürülür ve her bir yufka diğerinin üstüne yerleştirilir.Bohça şeklinde katlanarak tepsiye alınır ve el yardımıyla yayılır.Artan iç harcına 1 yumurta kırılıp üzerine sürülür,tepside mayalanması için bırakılır.200 derecede ısınmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder