300 gr. dana kuşbaşı
1 soğan
2 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 kilo patlıcan
yarım su bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz
Tuz
YAPILIŞI:
Kuşbaşı etleri güvecin dibine koyun.Yarım soğan ince ince doğranıp üzerine konulur. Biberleri de doğrayıp üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tuzlu suyun içine patlıcanlar doğranıp acı suyu alınıp süzüp sonra güvece koyun.Kalan yarım soğan ve 3 diş sarımsağı doğrayıp üzerine ekledikten sonra 1 kaşık salça sulandırılıp üzerine dökülür tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Yüksek ateşte ocağa konulur kaynayınca altı kısılır 45 dk dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN!!!!
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder