1

1

30 Mayıs 2014 Cuma

KIBRIS TATLISI

MALZEMELER
 Hamuru için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
yarım  su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu



Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 vanilya
1 paket krem şanti
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şeker bir tencereye alınır.Ocakta kaynatılır ve soğuması için bırakılır.Hamuru için bir kaba yumurta ve şeker koyulur ve iyice çırpılır.Daha sona sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.En son içerisine diğer kalan malzemeler koyulur.Biraz daha çırpılır ve borcama ya da tepsiye hamur dökülerek yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.Hamur piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.
Kreması için tencereye krem şanti hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.Ocakta kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Krema piştikten sonra 5 dakika kadar mikserle çırparak soğumasını sağlayın.Daha sonra içerisine 1 paket toz halinde olan krem şantiyi dökerek çırpmaya devam edin.Oluşan krema tatlının üzerine yayılır.Soğuması için buzdolabında bekletilir ve soğuk servis edilir.Üzerine çikolata parçaları ve antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...