1 adet bal kabağı (yaklaşık 1 kg civarında)
2 su bardağı toz şeker
1/2 kahve fincanı su
1/4 limonun suyu
Üzeri için
100 gr ceviz içi
Dilerseniz tahin
YAPILIŞI
Kabakları bir gece önceden şekerle bekletirseniz kendi suyuyla birlikte azıcık bir su ekleyerek pişirince çok daha lezzetli oluyor.
Bal kabağını soyun ve 2-3 cm olacak şekilde parçalar kesin. Geniş bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip limon suyunu ekleyin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte bal kabakları istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar arada çevirerek pişirin. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Üstüne tahin gezdirip ufalanmış cevizle servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder