1

1

6 Mayıs 2014 Salı

KABAK TATLISI

MALZEMELER

1 adet bal kabağı (yaklaşık 1 kg civarında)
2 su bardağı toz şeker
1/2 kahve fincanı su
1/4 limonun suyu

Üzeri için
100 gr ceviz içi
Dilerseniz tahin





YAPILIŞI

Kabakları bir gece önceden şekerle bekletirseniz kendi suyuyla birlikte azıcık bir su ekleyerek pişirince çok daha lezzetli oluyor. 
Bal kabağını soyun ve 2-3 cm olacak şekilde parçalar kesin. Geniş bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip limon suyunu ekleyin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte bal kabakları istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar arada çevirerek pişirin. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Üstüne tahin gezdirip ufalanmış cevizle servis edin.

                                                             AFİYET OLSUN!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...